Vreau să împărtășesc cu voi astăzi o idee simplă și rapidă de mic-dejun. Este bună și pentru copilași, noi o servim împreună cu Alexandra și ne place foarte mult.
Am să vă arăt mai multe moduri în care mie îmi place să pregătesc acest „french toast” celebru.
Îmi place să spun că această rețetă este un „update” la gustul copilăriei și anume pâinea în ou.
Acesta era cel mai bun deliciu al dimineții ce mi-l pregătea mama sau bunica și țin minte că îl aveam destul de des la masa de dimineață.
În copilărie am locuit împreună cu verișorii mei din familia tatălui meu, iar bunica locuia și ea cu noi și de multe ori ne făcea această „pâine în ou” minune. Îmi aduc aminte și tigaia în care o prăjea și chiar și farfuriile în care ne servea. Aveau un model pe margini și erau din inox. Iubeam acele farfurii, nu știu exact să vă spun de ce, însă îmi aduc aminte cu plăcere de modul cum înfulecam acel mic dejun pregătit de ea.
Știa ea atunci că ne va ține stomacul ocupat până la amiază și ne făcea din belșug.
Acum, la rândul meu, am căutat îmbunătățiri la clasica pâine în ou și am să vă împărtășesc modul în care gătesc eu acest preparat.
Ingrediente :
- 3 ouă
- 1 cană (mică) de lapte
- 2 lingurițe de zahăr vanilinat
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1/4 linguriță de scorțișoară
- 1 lingură de unt
- 6 felii de pâine
Mod de preparare:
Într-un bol mixăm toate ingredientele. Avem nevoie de un tel pentru a le amesteca mai bine.
Prima variantă este una clasică, am pregătit feliile de pâine pentru a fi puse la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 5-10 minute.