Principul epilarii definitive cu lumina

Principul de functionare este simplu: lumina penetreaza pielea, fiind captata de melanina prezenta in firele de par. Lumina este atrasa melanina, deci nu raneste pielea. In acest moment, temperatura din firul de par creste pana la 72 grade si se transmite catre radacina parului (folicul), unde temperatura ajunge la 40-42 grade. Prin transmiterea caldurii, foliculul se distruge si nu mai poate produce fire de par. Foliculul moare si este eliminat, urmand a fi inlocuit cu un nou tesut, fara prezenta altui folicul. Lumina poate asadar sa eliminate sute de foliculi de par, totul printr-un singur impuls.
Firele de par vor cadea in aproximativ 7-15 zile, ritmul de eliminare fiidn difer de la persoana la alta.
Firul de par are 3 etape de viata: faza de crestere – anagen, faza de stagnare – catagen si faza finala, cand parul cade – telogen.

Toate metodele care folosesc lumina pentru eliminearea parului actioneaa numai asupra firelor de par aflate in faza de crestere (anagen). In momentul in care se plica tratamentul, numai un anumit numar de fire de par se afla in etapa de crestere si numai asupra lor va fi tratamentul eficient.
Pentru a avea un efect total, sunt necesare tratamente repetate, astfel incat firele de par sa ajunga toate in faza de crestere si sa fie eliminate.

Fiecare persoana este unica si va reactiona diferit, astfel incat este greu de estimat un numar exact de sedinte suficiente pentru eliminarea totala a firelor de par dintr-o anumita zona. Pe de alta, firul de par din zone diferite creste intr-un ritm diferit.
Statistic insa, pentru a elimina complet firele de par dintr-o anumita zona, este nevoie de minim 6 sedinte; numarul poate creste, pentru a elimina si ultimele fire “ratacite”.
In acest fel, dupa mai multe sedinte, gradul de curatare a zonei se va apropia de maximum posibil.
Durata fiecarei sedinte depinde de marimea zonei si de accesibilitatea acesteia, de la cateva minute pana la mai mult de o ora.

Beauty Factory 4U practica epilarea definitiva SPL (square pulse light); este folosit unul dintre aparatele Yperion – concept realizat in Franta. Patentul Yperion este mult mai efficient decat clasica tehnologie IPL, atat prin puterea si randamentul unei aplicari, cat si prin factul ca este un aparat certificat pe un esantion de cliente.

SPL genereaza 5 impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate. Prin urmare, 1 impuls SPL este echivalentul a 5 impulsuri IPL.

Tratamentul este confortabil, precis, rapid, eficient, iar rezultatele vor fi vizibile chiar dupa prima sedinta. Echipamentul nostrum, Yperion L900 a fost creat in Franţa si este fabricat in conformitate cu standardele de calitate ISO 9001, detine CE (Certificat de Siguranta Europeana). Mai mult decat atat, este un echipamnet certificat in SUA, de catre Food and Drug Administration (FDA), dupa o testare pe un esantion reprezentativ timp de 2 ani.

IPL (intense pulsed light) – Tehnologia IPL foloseste o lumina mai puternica pe o durata mult mai mica de timp. Epilarea definitica SPL are un risc mult mai scazut de efecte secundare.

LASER – Laserul emite un fascicul de lumina pe o singura lungime de unda, prin urmare va fi afectat un numar mai mic de foliculi. In schimb SPL-ul emite un fascicul de lumina intr-un spectru mai larg de lungimi de unda. Asadar SPL-ul va fi de mai mare randament, intrucat va avea effect asupra unui numar mai mare de foliculi, doar cu un singur impuls. Laserul insa emite o energie mai mare si nu poate fi folosit decat de catre cadre medicale; energia fiind mai mare, riscul de arsura este si el mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *