Daca detineti o afacere in domeniul HoReCa, fie ca vorbim despre o cafenea, un restaurant, un bar sau un hotel, atunci cu siguranta cautati ceaiuri bune la plic pentru a oferi clientilor/oaspetilor vostri cea mai buna experienta.
Alegerea unui sortiment bun de ceai la plic este esentiala pentru a va fideliza clientii, pentru a-i face sa se reintoarca la voi dar si pentru a va recomanda mai departe. Ceaiul este o bautura servita pe tot parcursul anului, nu doar in sezonul rece, fapt pentru care trebuie sa alegeti ce este mai bun.
In acest articol vom vedea care sunt cele mai apreciate tipuri de ceai la plic, cum trebuie sa le alegeti dar si care sunt beneficiile acestuia spre deosebire de ceaiul vrac.
Ceaiuri bune la plic – top 3 produse
Ceaiul la plic este ideal pentru a fi servit in cafenele, restaurante, baruri sau alte locatii de acest tip deoarece este usor de preparat si de servit clientului. Acest tip de ceai este, de regula, ambalat in pliculete confectionate din hartie, individuale si necesita o infuzare in apa fierbinte pentru cateva minute.
Pentru a va asigura ca veti cumpara produse de calitate, din gama profesionala, destinate afacerilor de tip HoReCa este recomandat sa cumparati ceaiuri bune la plic de la magazinele specializate precum este si coffeepoint.ro. Hai sa vedem acum care sunt top 3 cele mai bune ceaiuri la plic.
- Ceai de menta de la Demmers Teehaus (Quick-T Peppermint)
Acest sortiment de ceai poate fi folosit atat pentru infuziile fierbinti cat si pentru cele reci si are un o aroma bogata si racoritoare de menta. Fiecare pliculet de ceai contine 3 grame de frunze de menta, doza recomandata pentru o cana de 200 ml de lichid fierbinte sau rece.
Fiecare cutie de ceai contine 25 de plicuri de ceai iar timpul de preparare a infuziei este de 5-8 minute. Este recomandat sa fie respectat acest timp pentru a extrage complet aroma mentei.
- Ceai la plic cu lamaie si ghimbir de la Demmers Teehaus
Acest sortiment de ceai este minunat pentru sezonul rece si este potrivit a fi servit in orice locatie.
Ceaiurile de la Demmers Teehaus sunt foarte aromate, cu un gust intens, contin ingrediente naturale si ofera o gama variata de arome si infuzii. Sortimentul cu lamaie si ghimbir contine 3 grame de pulbere de ceai, recomandat pentru 200 ml de apa fierbinte.
Pentru o extractie completa a aromelor este recomandat ca plicul de ceai sa fie lasat la infuzat pentru 5-8 minute. Un timp de infuzare prea mic nu va permite pulberei de ceai sa elibereze toate aromele iar un timp mai mare de infuzare va accentua gustul de lamaie si ghimbir.
Fiecare cutie contine 25 de plicuri de ceai, ambalate individual. Pentru sectorul HoReCa, acest tip de ceai se vinde la bax de 12 cutii.
- Ceai cu aroma de portocala rosie de la Demmers Teehaus
Acest ceai aromat de la Demmers Teehaus este unul din cele mai apreciate sortimente de ceai Demmers de la coffeepoint.ro. Ceaiul este perfect pentru a fi servit in orice anotimp, in orice moment al zilei.
Fiecare pliculet contine 3 grame de pulbere si este recomandat sa folositi 1 plic pentru 200 ml de apa fierbinte. Timpul de infuzare a plicului de ceai este de 5-8 minute pentru a va bucura de aroma intensa si gustul bogat al portocalelor rosii.
Ceai la plic sau ceai vrac? Ce alegem?
Ceaiul este o bautura consumata in orice moment al zilei si in orice anotimp iar acesta poate fi gasit in comert sub diferite forme – ceai in plic, instant sau ceai vrac. Dar, ce tip de ceai este mai bine sa alegem pentru o afacere?
Daca vorbim despre o afacere din sectorul de vending atunci aveti o singura optiune – ceaiul instant. Acest tip de ceai este sub forma unei pulberi care se dizolva instant la contactul cu apa fierbinte. Atunci cand alegeti un ceai instant este bine sa alegeti un sortiment bun care sa nu se depuna pe instalatia aparatului si care sa se dizolve foarte rapid. Gasiti si acest tip de ceai la coffeepoint.ro si il puteti cumpara atat pentru afacere cat si pentru acasa sau la birou. Ceaiurile instant contin deja zahar.
Ceaiul vrac contine bucati de frunze, flori sau alte parti din plante sau fructe si, de cele mai multe ori, este folosit acasa sau la birou. Desigur, poate fi folosit si in restaurante insa pentru prepararea acestuia aveti nevoie de o cana cu infuzor inclus sau de plicuri pentru ceai pe care le cumparati separat.
Nu este foarte des folosit in cafenelele de tip To Go deoarece se pierde mai mult timp in procesul de pregatire al comenzii. Practic, frunzele/fructele maruntite trebuie puse intr-un plic special si mai apoi lasat pentru infuzare.
De aceea, cea mai buna optiune pentru ceai sunt plicurile ambalate individual care deja contin o pulbere de fructe/frunze/flori. Timpul de infuzare pentru plicurile de ceai este unul mic, cuprins intre 5-8 minute iar pregatirea acestuia este sub 1 minut.
Daca sunteti in cautarea unor ceaiuri bune la plic trebuie sa stiti ca aceste plicuri contin plante sau fructe foarte bine maruntite (spre deosebire de ceaiul vrac) iar cele mai populare tipuri sunt ceaiurile de menta, musetel, fructe de padure sau lamaie.
Un avantaj mare al ceaiului la plic este acela ca poate fi preparat foart rapid, usor si se infuzeaza repede, dizolvand toti nutrientii.